Intensive 'Train je Veerkracht'

Opstellen in een groep

Loop je in jouw leven met een thema, met terugkerende patronen of gevoelens waar je last van hebt? Ben je niet echt aanwezig in je relaties, je werk of je lijf?  Een familie- of systemische opstelling in een groep kan je inzicht geven in de dynamieken die in het onderbewuste veld spelen. 

Als je regelmatig vastloopt op herhalende emoties of gedrag of als je een chronische ziekte of last hebt van een fysiek symptoom, dan kan een systemische familieopstelling inzicht en ruimte creëren. Zodat je vanuit een nieuw perspectief naar je leven kan kijken.

Verstrikking
Verborgen of niet gezien geziene verhalen, die in jouw familielijn niet gedeeld zijn, maar die wel van invloed zijn op jouw leven, worden in een opstelling zichtbaar en voelbaar gemaakt. En daar waar jij last hebt van jouw steeds terugkerende thema, ziekte, pijn of terugtrekkende beweging, daar zit je ‘verstrikt’ in een verborgen familiedynamiek.

Veerkracht vanuit de onderstroom
Het opstellen van jouw thema of vraag in een groep heeft als voordeel dat representanten op verschillende plekken staan. Jij kunt als vraagsteller vanaf je eigen plek kijken naar jouw familiesysteem en waarnemen wat zichtbaar wordt welke dynamieken invloed op jou hebben.
Het zichtbaar en voelbaar worden van de onderstroom in het systemische veld maakt dat er een beweging van acceptatie over je patronen en emoties kan ontstaan. Je voelt en ziet dat het niet van jou is. Zo kom je tot een nieuw perspectief en zie je nieuwe ruimte en mogelijkheden in je eigen leven. Er ontstaat een vrijer gevoel, zodat je veerkrachtiger in het leven kan staan.

Het nieuwe opstellen
Het opstellen in een groep gebeurt zonder interventies of herordening. We werken in stilte en volgen de beweging die van binnenuit gevoeld en gemaakt wordt.  Het werken in stilte vraagt om geduld en het wachten tot er een beweging van binnenuit, het voelen, volgt. Ik volg het ‘nieuwe opstellen’ hierin. Tijdens de opstelling zal ik wel regelmatig vragen hoe de vraagsteller of een representant zich op de plek voelt of ervaart
De opstelling laat zien en maakt voelbaar wat er in de onderstroom speelt en niet gezien is of geen plek heeft gekregen. Jouw terugkerende thema, ziekte of symptoom; dat waar je geen invloed op hebt, resoneert met verborgen of niet geziene verhalen die in jouw familiesysteem spelen en geen plek hebben gekregen.

Vraagsteller of representant
De Intensive ‘Train je Veerkracht’ geeft je de mogelijkheid je vraag of thema op te stellen. Je kunt er ook voor kiezen deze dag als representant aanwezig te zijn. Als representant zul je ook je eigen thematiek tegenkomen op de plekken waarop je gaat representeren. Het systemisch veld is waardevol en van betekenis voor alle deelnemers. Ook voor mijzelf, als ik een groep begeleid, word ik regelmatig geraakt en word ik mij bewust van weer een nieuw stukje onderliggende pijn.
Voor mij, als begeleider van de opstelling is het van belang een veilig gevoel te faciliteren. Voor de vraagstellers en voor de representanten is een veilige setting belangrijk om hen op hun gevoel te laten vertrouwen en zich te uiten.

De Intensive ‘Train je Veerkracht’ is verdeeld in twee dagdelen.
In de ochtend stellen we een aantal thema’s op in groepjes. Iedere deelnemer ervaart hier zijn of haar eigen stukken en wordt zich gewaar van het voelen en waarnemen in de dynamiek, die ontstaat in het veld van het opstellen.
Tijdens het middagdeel is er ruimte voor 2 vraagstellers, om hun specifieke vragen in te brengen. De andere deelnemers zullen dan als representant deelnemen.

Duur :

Locatie:

Datum:

Investering:

Intensive ‘Train je Veerkracht’ – Groepsopstellingsdag

van 10.00 tot 16.30 uur

regio Heemskerk, zie Agenda

zie Agenda

€ 150 – Als je een vraag inbrengt

€   75 – Als je als representant deelneemt

Bespiegelingen

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken of wil je vrijblijvend kennismaken? Stuur een bericht en ik neem spoedig contact met jou op.