Schuren

Schuren

De intensiteit van het schuren
En de wond die daarmee werd bloot gelegd
Vluchten kon niet meer… 

Hij liet zich raken vanuit mijn verlangen naar liefde,
Zoals een plantje dat Zonlicht, water, lucht en warmte nodig heeft….,
Verlang ik naar zijn aanwezigheid vanuit verbinding.

Zelfliefde lijkt de sleutel,

Zonder werkelijke verbinding met zijn mama, lukt onze volwassen verbinding niet.
Anders blijft ze achter mij staan en gaan de projecties door.

 Zo mooi zoals hij zich laat raken, dan…toch

En de Liefde stroomt… ♥

Als de verbinding hapert, als we verwijderen van elkaar, is er een moment geweest dat een kindsdeel geraakt werd. De ander was er niet om jouw leegte te vullen, en het maakt je verward of boos. Je keert naar binnen en wordt stil. Of je zoekt de discussie en het conflict. Op enigerlei wijze wil je de frustratie zichtbaar, voelbaar, maken. De afstandelijkheid groeit en verwijten worden wel of niet uitgesproken. De liefde stroomt niet meer… En de leegte voelt steeds leger. Het moment dat je echt geraakt werd is al lang niet meer bewust en helder aanwezig. Het schuren begint vaak klein…

Je blik op de ander die je zo liefhebt, is vertroebeld. Gevuld met boosheid en verdriet, je afgewezen voelen, vervuld van negativiteit, lukt het niet meer elkaar te vinden in zachtheid en verbinding.

Ook bij de ander, aanvankelijk onbewust, gaat de communicatie schuren. “Waar ging het mis”, zal je je aanvankelijk afvragen. Je bent je waarschijnlijk niet bewust van het moment dat je geliefde zich geraakt voelde, door het niet op de gewenste manier te reageren. En als je je er wel bewust van bent, zal je misschien je begrenzing hiermee hebben aangegeven. ‘Nu niet, niet mijn taak, dit wil ik niet’.

Voor beiden wordt het lastig elkaar weer te vinden. Hoe ga je verder? Loopt het hoog op? Kabbelen we door en laat je de steen liggen? Groeit het onbegrip, onbewust, doordat er niets verandert?

Of zijn we in staat door het schuren de wond echt te zien en te benoemen?
Waar lag de behoefte, en wat lag daar onder? Wat is die leegte die zo voelbaar was? Het vraagt een flinke portie zelfreflectie en leiderschap om dit met jezelf en elkaar aan te gaan. De boosheid voorbij, de muren slechten en de pijn en kwetsbaarheid durven en willen doorvoelen. En delen, elkaar in de ogen zien. De blik zal weer helder en liefdevol zijn.

Als je deze stap kunt maken, is de schelp geopend en is de parel zichtbaar. De parel van bewustwording en eerlijk zijn naar jezelf. Zo ontstaat er een nieuwe, andere, zuivere dynamiek met je partner, kind of dierbare.

De wond, vaak een jong kindsdeel, die zichtbaar werd, vraagt om een dieper onderzoek, zodat je de leegte die je nu en dan ervaart zelf kunt vullen. Met zelfliefde. Want Liefde kun je niet halen. Wel ervaren en uitwisselen, als het stroomt.

Mariëlle van der Wal


Wil jij verandering? Je komt niet tot volle bloei in de liefde, je relatie, werk of zijn er andere zaken en die jou belemmeren.

Dan kan ik je verder helpen…
Als jij je wilt ontplooien en wilt ontdekken hoe je bewuster en veerkrachtiger kunt leven, dan zoek ik graag met jou naar de antwoorden die al in jou aanwezig zijn. 
Je hoeft het niet alleen te doen, ik loop graag een stukje met je mee.

Ik ontmoet je graag, Mariëlle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.