Lovestad blog

'Je bent niets veranderd'

‘Je bent gewoon niks veranderd’, zegt hij plots als hij op mij heeft gewacht, terwijl ik langzaam de heuvel op fiets. Ik zit al een paar uur te puffen en te hijgen. Het is heet en we fietsen vandaag de Zweedse heuvels op en af in de brandende zon.  ‘Je bent nog net zo leuk en fris, niet verzuurd’.

Liefdesroep
Verrast is een understatement, ik voel me helemaal niet zo fris, en ja ik hou van fietsen, maar of ik het nu zo leuk vind…. Maar Hij vindt mij leuk en fris en niks veranderd sinds we jong waren en ook op fietsvakantie gingen. Langzaam komt het binnen, ik kan deze liefdesroep ontvangen. Ik kijk in zijn stralende, lieve ogen en voel de liefde mijn hart in stromen. De verbinding die we nu voelen is magisch, en was lange tijd niet in ons hart. Ontroert en zacht zijn we, we beseffen dat deze eerste vakantie weer samen (zonder onze inmiddels volwassen kinderen), van onze relatie een feestje maakt.

Verwijderd
Hoe kijk je naar de ander als je niet lekker in je vel zit? Verlangend; de ander moet je redden, helpen, liefhebben, aandacht geven, horen en zien. En als je beiden in zo’n fase zit, raak je verwijderd. Zo leefden wij een aantal jaren langs elkaar heen. Niet begrijpend waarom en dat die ander je niet zag en redde. Er moest van alles gedaan en geregeld worden in het gezin, we worstelden door; met elkaar en met onszelf.

Rupsje Nooitgenoeg
Langzaam werd ik mij bewust dat ik zelf voor mijzelf mocht zorgen. Dat zelfliefde de bron is van mijn levenslust en levensvreugde. Daar kan je niemand verantwoordelijk voor maken. Ook je liefdespartner niet. Juist niet, het werkt beklemmend en het zal nooit genoeg zijn. Hoe hij ook zijn best deed, hij kon nooit aan mijn verwachtingen voldoen. Iets met Rupsje Nooitgenoeg. En dat was wederzijds, dat wel.

Onderzoek
Mijn minder gunstige gedrag ging ik aankijken en onderzoeken middels systemische familie opstellingen. Waarom had ik zoveel onvervulde verlangens en verwachtingen, en waar kwam dit vandaan?
Het werd een reis binnen in mij, naar mijn hart en ziel. Systemisch opstellen, bewust luisteren naar mijn Hart bracht mij de magie van levenskunst, zelfliefde.

Groeien
Het werd een groeipad, door pijn aan te kijken groeide mijn zelfliefde. Ik werd rustiger in mijn hoofd, relaxter kwam in plaats van moeten, en ik worstelde niet meer zo met mijzelf. En ook niet meer met hem.
En hij zag mij groeien. Ik legde mijn harnas van bescherming af, voelde mij sterk genoeg zonder. Ik legde maskers naast me neer, ik ben ik en dat is goed zo.

Nieuwsgierig
Manlief werd nieuwsgierig en stapje voor stapje groeide bij hem de bereidheid om ook het ‘Pad van je eigen verantwoordelijkheid nemen’, aan te gaan. Een relatieopstelling, individuele systemische familieopstellingen en coaching, bracht ook bij hem het wonderlijke gevoel dat je niet in je hoofd woont, maar in je lijf.

We gaven elkaar meer ruimte en konden elkaar daardoor vaker vinden. Steeds vaker ontmoetten we elkaar in echte verbinding. Hartsverbinding.

Liefde
En dan komt dat moment, dat hij zegt dat ik nog net zo leuk en fris ben als 30 jaar geleden….en toen ik ook nog even goed keek…Hij is ook nog net zo leuk en lief als toen!

www.mariellevanderwal.nl

Ben jij toe aan verandering, een nieuwe stap? Creëer bewust het leven waar je naar verlangt.
Doorbreek de patronen die jou belemmeren, transformeer en vind
nieuwe mogelijkheden, innerlijke rust en meer balans. 

Kijk voor meer info op www.mariellevanderwal.nl