Er is van alles in beweging

care warrior

Ze kwam bij mij met veel fysieke klachten. Waaronder hoofdpijn en pijn in de onderrug. Naast vermoeidheid voelde ze ook veel boosheid.
In onze gesprekken kwam haar zelfstandigheid vaak naar voren. ‘Ik kan het zelf wel’. ‘Ik ga door tot het opgelost is.’ ‘Ik heb niemand nodig en vraag zelden om hulp.’
‘Ik geef niet op’. En vertelde ze mij over haar lange werkdagen, naast de zorg voor haar kinderen. Tijd voor haar sociale leven was er nauwelijks. Ze staat er dus best wel alleen voor.

En ze doet het ook alleen, het is haar kracht. Een kracht die is ontstaan vanuit mogelijk een gebeurtenis tijdens haar jongste bestaan. Een gebeurtenis waar ze om aandacht huilde en niet die aandacht kreeg, om welke reden dan ook.
Als er meerdere incidenten zijn waarin je niet de aandacht krijgt, waar je als baby of peuter naar verlangt en om huilt, krijg je steeds weer opnieuw de bevestiging dat huilen niet leidt tot de aandacht of hulp die je nodig had. Huilen en vragen helpt niet, wordt je overtuiging. En dan los je het voortaan zelf op. We zijn ons niet bewust van deze keuze. Het is een onbewuste keuze die veel invloed heeft op de wijze waarop we in het leven staan.

Tijdens de opstelling die hierop volgde, ervoer ze de leegte én het verlangen om minder haar best te hoeven doen. Haar lijf was zo moe, en ook voelde ze behoefte om te vertragen en bewuster haar keuzes te maken. ‘Gewoon zijn’, noemde ze het. 

Haar lijf voelde heel anders na de opstelling, aanwezig en zachter, energieker. En ze voelde een duidelijke NEE naar de dingen die ze deed vanuit plichtsbesef, ‘omdat dat moet’. Er was van alles in beweging gekomen, het was tijd voor verandering. Ze had een overtuiging die haar niet meer diende losgelaten en haar lijf had dat haarfijn aangegeven.
De beweging bracht haar nieuwe inzichten en mogelijkheden. Ze voelde ruimte om haar leven anders in te richten, met meer ruimte en tijd voor de dingen die ze nu belangrijk vond. 
En ze hoefde het ook niet meer alleen te doen…

Wil jij ook in een veilige setting onderzoeken hoe je je leven bewuster kunt leven? Samen kijken we wat je los mag laten, omdat het je nu niet meer dient. Voel je welkom!

Ben jij toe aan verandering, een nieuwe stap? Heb je last van fysieke klachten? Creëer bewust het leven waar je naar verlangt. 
Doorbreek de patronen die jou belemmeren, transformeer en vindt nieuwe mogelijkheden, innerlijke rust en meer balans.
Kijk voor meer informatie op: www.mariellevanderwal.nl