Workshopdag ‘de Vrouwenlijn’

vrouwenlijn

Onze moeder, oma’s en voormoeders hebben het leven doorgegeven. Zonder hen zouden wij hier niet zijn.

We weten niet veel over hun levens, hun kracht, hun lijden, hun plezier en hun verdriet. Ze hebben partners gehad, de liefde gevierd, óf werden zij gedwongen?
Hebben onze voormoeders zich vrij gevoeld, gesteund? Hebben zij hun talenten benut of juist niet…? Sommige verhalen zijn gedeeld en hebben een plek in het familiesysteem gekregen.
Veel verhalen en gebeurtenissen zijn verzwegen. Ze waren te pijnlijk, ongepast of ronduit schadelijk en te schandelijk om het over te hebben. Veelal tasten we in het duister. Wat niet weet, wat niet deert. Maar is dat echt zo?

Tal van deze gebeurtenissen hebben een stempel gedrukt op ons onbehagen. Het heeft onze voormoeders beïnvloed en gevormd. Hun kijk op het leven, de pijn of gevoelens van onderdrukking en hoe te leven, heeft zich vastgezet in hun lijf en werkt nog steeds door in de volgende generaties. Elke generatie erna heeft de invloed gevoeld en heeft ermee geleefd. Ze hebben eronder geleden, ze hebben zich verzet of de oude dogma’s bevochten. Het gaf hen kracht of misschien een lijdzaam bestaan.

En al die gebeurtenissen, geleefde of onderdrukte gevoelens zitten in ons familiesysteem. In de vrouwenlijn. Deze invloeden zijn opgeslagen in ons lichaam. Op celniveau liggen trauma’s, pijn en kracht opgeslagen.

Deze dag, in het teken van de Vrouwenlijn, gaan we onderzoeken waar en welke belemmeringen er bij jou zijn en welke steun er is in jouw vrouwenlijn. Systemisch werk (familie opstellingen) helpt ons lichaam te openen vanuit een ‘niet weten’. Zo wordt zichtbaar en doorvoelen we wat je tot nu toe tegenhoudt je verlangen te leven. Het doorvoelen heeft een helende werking, en geeft ruimte om jouw verlangen te gaan het leven.

Voel jij het verlangen om meer vanuit je eigen potentie leven? 
Tijdens deze fijne, workshopdag creëren we een veilige bedding en gaan we vertragen en met meditatie, systemisch werk (familie opstellingen), lichaamswerk ontdekken waar jouw verlangen ligt. Je ervaart de helende werking van de familieopstellingen, vanuit het niet weten.

Wat wil je aankijken en wat mag zich openen in het veld van steun en aanwezigheid? Samen gaan we onderzoeken waar en welke belemmeringen er zijn en welke steun er is in jouw vrouwenlijn.
In een groep van maximaal 12 personen onderzoek je waar de erfenissen van jouw voormoeders invloed hebben op jouw leven en dat wat jij graag anders wilt.

Voel je welkom, kies voor een waardevolle dag voor jezelf en meld je aan.

Praktisch
Datum
:                 Zaterdag 14 oktober 2023
Tijd:                       inloop 9.45, start 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie:                Herberg Heemskerk
Bijdrage:              € 125

Mooi mens, je voelt je graag goed: je eet gezond, je sport of beweegt regelmatig en je zorgt ook voor je mentale gezondheid.
Mooi van binnen, mooi van buiten!

Ja, ik schrijf mij in!