Workshopdag 'Dicht bij mijzelf'

dicht bij mezelf

Ben jij altijd bezig met het ‘pleasen’ van de ander? Heb je het gevoel dat je aan de verwachtingen van anderen moet voldoen? Omdat je anders gedoe krijgt of misschien in conflict raakt? Omdat je anders niet gewaardeerd wordt of niet goed genoeg bent? Voel jij de behoefte meer aanwezig te zijn bij jezelf?

Door continu uit te reiken naar anderen vergeet je jezelf. Je eigen behoeften krijgen geen plek. Je bent vaak moe en je voelt je niet gezien of gewaardeerd. En natuurlijk weet je dat het tijd is om meer voor jezelf te kiezen…

Tijdens onze prilste ontstaan en jongste jaren zijn we afhankelijk van onze moeder of verzorger. Onderzoek heeft aangetoond dat als er tijdens de zwangerschap stress is bij de moeder, de baby dit in de baarmoeder ervaart. Ook vlak na de geboorte is de baby gevoelig en bewust.  En vanuit dit bewustzijn gaat de baby zorgen voor de moeder. Want als het haar goed gaat, krijgt de baby wat zij/hij nodig heeft…aandacht en voeding. In deze periode ontstaat vaak een dynamiek die ook in je latere levensjaren parten kan spelen. Alleen dient deze dynamiek je dan niet meer, integendeel….de pleaser is geboren

Deze dagworkshop ‘Dicht bij mijzelf’ is een dag écht voor jou! Deze dag krijg je inzichten in  verborgen familiedynamieken, en oefeningen om na deze fijne dag echt voor jezelf te kiezen. Zodat jij meer de regie over jouw eigen leven krijgt. En je leert hoe je je grenzen kunt herkennen en mag aangeven.
Door jezelf toe te staan naar je eigen behoeften te luisteren en te leven, zal je meer ontspanning ervaren. Ontspanning in je gedachten én in je lichaam. We gaan op zachte wijze, liefdevol aanwezig zijn bij onszelf. We gaan ‘inreiken’.

Voel jij dat je meer vanuit je eigen verlangen wilt leven? Dat je dicht bij jezelf wilt blijven?
Tijdens deze fijne dagworkshop creëren we een veilige bedding en gaan we vertragen en aanwezig zijn met meditatie, lichaamswerk en systemisch werk (familie opstellingen). Je ervaart de helende werking van de familieopstellingen, vanuit het niet weten. In een groep van maximaal 12 personen onderzoek je waar familiedynamieken invloed hebben op jouw leven en dat wat jij graag anders wilt.

Voel je welkom, kies voor een waardevolle dag voor jezelf en meld je aan.

Praktisch
Datum
:                 Zaterdag 25 november 2023
Tijd:                       inloop 9.45, start 10.00 uur tot ca. 17.00 uur
Locatie:                Herberg Heemskerk
Bijdrage:              € 125

Mooi bewust mens,
je voelt je graag goed: 
je eet gezond, je beweegt regelmatig
en je zorgt ook voor je mentale en spirituele gezondheid.

Mooi van binnen, mooi van buiten!

Ja, ik schrijf mij in!